K l a n t w o r d e n ?

INFO
M o b i e l e S l a c h t e e n h e i d
Vooraleer de mobiele slachteenheid kan overgaan tot slachtactiviteiten, moeten een aantal administratieve zaken in orde gebracht worden.
De verantwoordelijke van de MSE dient een aanvraag in bij zijn LCE voor iedere nieuwe slachtlocatie waar hij met zijn mobiel slachthuis slachtactiviteiten gaat uitvoeren.
Verantwoordelijkheden
S a m e n w e r k i n g s o v e r e e n k o m s t
Elke klant-landbouwer wordt vooraf bezocht door mezelf om de vastgelegde procedure te overlopen. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt die de volgende verantwoordelijkheden voor de klant-landbouwer vastlegt:
- Slachtplaats: nagaan van verhard oppervlak om indien nodig de reiniging en ontsmetting van de locatie mogelijk te maken
- Bepalen locatie buiten het zicht van de openbare weg en met de onmogelijkheid om onbevoegden bij de kippen of mobiel slachthuis te laten komen
- Indien eigen transportkisten beschikken over een reinigings- en ontsmettingsinstallatie
- Opslag, keuring en aanvoer van de nuchtere, levende dieren conform Verordening 853/2004
- Ter beschikking stellen van een lokaal met adequate uitrusting dat dienst kan doen als kleedkamer voor de veterinaire dienst en personeel van het mobiele slachthuis conform Verordening 852/2004 en KB 13/07/2014 Levensmiddelenhygiëne
- Ter beschikking stellen van een bureel met internetaansluiting waar de informaticatool van het mobiele slachthuis kan worden geïnstalleerd om de nodige registraties uit te voeren
- Ter beschikking stellen van een uitgerust toilet met handenwasgelegenheid conform Verordening 852/2004 en KB 13/07/2014 Levensmiddelenhygiëne, KB 30/11/2015 betreffende de hygiëne van levensmiddelen en van dierlijke oorsprong voor het personeel van het mobiele slachthuis en de officiële dierenarts
- Beschikken over een koelinstallatie die geschikt is voor het ontvangen van vlees dat na de post-mortemkeuring geschikt voor consumptie is verklaard indien het vlees ter plaatse blijft. De eventuele overbrenging van vlees van de koelinstallatie van het mobiele slachthuis naar de koelinstallatie van de slachtlocatie gebeurd zonder risico op verontreiniging van het vlees in kratten met vleeszakken die afgesloten worden. De koelinstallatie van de veehouder dient over voldoende koelcapaciteit te beschikken om de karkassen op 4°C te houden.
Controle FAVV
P r o c e d u r e
Al deze gegevens worden dan door mezelf doorgestuurd naar het LCE van het FAVV waarop het FAVV een controle bij u op de slachtlocatie zal uitvoeren om deze bovenstaande gegevens te checken.
Indien groen licht kan er een afspraak gemaakt worden voor de slachtdatum. Hou er rekening mee dat deze eerste stap met controle een langere tijd van anderhalve maand kan in beslag nemen. Wees dus tijdig en hou hier rekening mee met de opzet van uw kuikens.